fredag 30 januari 2009

Narkotika eller worldsaver??
Det finns en sak som jag har gått och klurat på väldigt länge.. Och jag kan verkligen inte komma på några hållbara motargument. Och jag tycker såhär:
Legalisera cannabis och kriminalisera alkohol. Nu finns det väl säkert folk som satte köttbullarna i halsen i rena moralpanik-förskräckelsen, men jag har verkligen tänkt på detta! Ska räkna upp ett par argument för er..

1. Intag av C2 H5 OH (aka alkohol) skapar aggressivitet hos vissa exemplar av arten homo sapiens. Vilket cannabis inte gör, (Däremot blir exemplar av arten homosapiens istället väldigt kärleksfulla och kramiga efter intag av CB.)

2. 40 000 tyskar dör varje år pga alkohol. (tack vare? hehe näääe tyskar är fina..) Och ungefär 7000 svenskar av samma drog. Alkohol = drog.
Årligen dör 0 personer i hela världen till följd av rökning av cannabis. Helt sant.

3. Pga att cannabis inte är lagligt så är det också illegalt att odla industri-hampan. Vilket är helt idiotiskt eftersom halterna av THC är försvinnande små i industrihampa.
Hampan världens mest användbara växt, den är kolossalt slitstark och passar bra till allt från tillverkning av kläder, byggmaterial och plast till hälsosam olja och nyttigt kosttillskott.

I Amerika var det OLAGLIGT att VÄGRA odla hampa på 1700-talet, straffet var fängelse.

Det var lagligt att betala skatt med hampa från 1631 till tidigt 1800-tal.

Alla skolböcker var gjorda av hampa fram till 1880.

I tusentals år var 90% av alla skepps-segel och rep tillverkade av hampa. Ordet "canvas" är tyska för cannabis.

80% av alla textilier var gjorde av hampa fram till 1820-talet.

Hampa var den största "cash-cropen" fram till 1900-talet.

Äldsta odlingen av hampa man känner till fanns i Kina för 5000 år sedan, men det går troligen så långt tillbaka som till gamla Egypten.

År 1916 i USA siktade regeringen på att år 1940 skulle allt papper var gjort av hampa och att inga fler träd vara tvungna att huggas ned.
Forskingen rapporterade att 1 acre av hampa ger lika mkt skörd som 4,1 acre träd.

Hampa kallades för "Billion Dollar Crop". Det var första gången en cash-crop hade potential att omsätta en billion dollar.


Länk till källa finns här.

Det finns 1000 fler argument men jag orkar inte skriva fler nu..
Alltså så skulle folk må bättre i allmänhet. Misshandeln tex skulle sjunka drastiskt, eftersom absolut jätteflest misshandlar uförs när gärningsmannen har fått i sig ett par järn.. Om ni förstår vad jag menar.

MEN!! Vi skulle också kunna mätta hela världens befolkning OCH rädda jorden på samma gång. Vi skulle inte behöva hugga ned regnskogen, och vi skulle inte behöva hinka upp en massa jefla dinosaurie-restprodukter från deras viloplats djupt nere i jordens inre. Eftersom vi skulle kunna tillverka drivmedel och dylika från hampaoljan som inte skulle skada naturen mer än daggmask.Förresten.. Ni undrar kanske då varför i hela fridens namn en sån växt stämplas som "livsfarlig" och "terrorist-vänlig" (!!!!!!) Det är sant.. Och det är så jävla tragiskt och genomskinligt. *Suck*
Iallafall.. För att göra en ganska lång historia kort så blev hampan till slut ett "major threat" .. Stort hot, mot oljejättarna och andra multinationella företag som förlorade pengar på att hampan var så grymt framgångsrik.

Så de samlades och diskuterade saken och kom fram till att om de skulle kunna fortsätta med att bada i dollarsedlar så var hampan tvungen att försvinna.

Sagt och gjort!! De tog ett mexikanskt slangord och kastade ut det till den aningslösa befolkningen. Marijuanan var född..

I slutet av 1920 och 30-talet publicerades propagandan om skräckens marijuana i tidningarna. Läsarna fick lära sig att den var direkt ansvarig för allt från bil-olyckor till dålig moral och vansinnesmord. "under the influence of the drug he killed his entire family with an ax." Som exempel..

Filmer som: 'Reefer Madness' (1936), 'Marihuana: Assassin of Youth' (1935) och 'Marihuana: The Devil's Weed' (1936)var propaganda designad av dessa företagare för att skapa en fiende. Deras syfte var att skrämma folket så att anti-marihuana-lagar skulle gå igenom.
Reefer Madness hade heller inget vanligt slut utan hade 3 STORA ord klistrade på rutan: TELL YOUR CHILDREN.

På 1930-talet var folk väldigt naiva och var övertygade om att någonting stod att läsa i tidningen eller fanns att höra på radio så måste det vara sant.
Så de berättade för sina barn som växte upp och blev föräldrarna till "the baby-boomers".

Och resten kan ni ju räkna ut själva...

Det kommer säkert en fortsättning på detta inlägg inom en snar framtid.. :)

Myeeos Graphics
Best Myeeos Graphics

18 kommentarer:

Anonym sa...

Galet bra skrivet sanna;o . Nu kan jag vara stolt kusin(h) . <3

Anonym sa...

Grymt bra skrivet. Jag hade ingen aning om det mesta utav faktan du tog upp, men även i min ovetskap har det ju känts som ett bra mycket säkrare alternativ att legalisera cannabis och porta alkohol. Problemet är ju svennetänket och traditionerna, inte en chans att Bengt Svensson ger upp nubben liksom. Sverige har ju supit i så sjukt många år. Crap is what it is.

Dreadmamma sa...

Limo: Tackar så mycket! :) Jamen precis det är ju knappast gjort i en handvändning... Tänk så stor makt gamla vanor och "traditioner" har på oss egentligen! Det är ju inte ens speciellt svårt att lista ut vad mycket skit alkohol gör med kroppen. Man mår ju inte precis som en prins morgonen efter en redig fylla. :/

Dreadmamma sa...

Frida: Tack kusin!! ^^ <3

Anonym sa...

Alkohol borde verkligen illegaliseras, som vi redan diskuterat ;)
Kan även tillägga att Declaration of Independence, viktigaste dokumentet i USAs historia, skrevs på hampa!
Däremot borde det vara olagligt att bruka cannabis som drog, då det passiviserar folk, de blir lugna och orkar ingenting (gå och rösta t.ex.). Men som du sa, industrihampa har väldigt lite THC i sig, på öar i Estland odlas det friskt, steriliserad cannabis, klockrent.

Dreadmamma sa...

Precis! Jo det visste jag faktiskt.. :)
Legalize! ^^

PetraW sa...

Bra skrivet! Intressant fakta! Underbar blogg! Kramisar

Anonym sa...

Fan va begåvat!! Legalisera mera!! Ska vi inte passa på att legalisera heroin också??

Sanna jag trodde nog att du var smartare än så här. Cannabis leder till värre droger osv. Varför legalisera något som är farligt?? Visst kanske man borde förbjuda Alkohol, med det är en annan diskution.

TÄNK lite!!!

Din "plastbror" Christian

Dreadmamma sa...

Christian: Åh men du har ju inte förstått!! Jag menar att man ska legalisera användningen av CB som NYTTOVÄXT.. Varför måste folk alltid automatiskt tolka sådär..

Suck.. :(

Anonym sa...

ALkohol är inte lika beroende framkallande och leder (kan göra men oftast inte) till tyngre droger som hampa gör. När man har människor omkring sig som knarkar tänker man lite annorlundare på det.. antar jag. Alla reagerar inte likadant på hampa, och fall det skulle legaliseras så skulle jag ta livet av mig. För det är inte det samhället jag vill leva i där det är "okej" att använda tyngre grejer än nikotin. Jag vill inte sluta som mina vänner har gjort. För det där oskyldiga hampandet dom gjorde, som inte alls va farligt.. en av dem dog för några månader sedan.

rootsrocka sa...

Elin: Nej nej.. alkohol är mycket, mycket mer beroendeframkallande än t.ex. cannabis, säger jag med FAKTA i handen eftersom jag har en pappa som varit alkoholist nästan hela sitt 60-åriga liv. Du är verkligen uselt påläst!! Skönt också att du verkar tycka nikotin är helt okej... Det tog mig bara 10 år att sluta och orsakar ju bara en säker död för alla som nyttjar denna fullständigt onödiga drog. Pffft! Du är ju bara too much.

Neurotica sa...

Bra skrivet,håller helt med...narkotikapolitiken är åt helvete i det här landet.

Henke sa...

Be wise legalize!

Till de som läst det här blogg inlägget och tycker hon snackar smörja ni ska genast sätta er o kolla in dokumentären "the union" en film som fått en skyhög utmärkelser.

Dreadmamma sa...

Tack Henke! ^^ Sent men ändå.

Henke sa...

haha lugnt du!

sätter man lagar mot naturen så är man en aningens paranoid!

Anonym sa...

snarare legalisera och reglera allt.
Förbud är skit och tär på sammhället mer än vad det gör nytta,

Anonym sa...

Christian du borde läsa lite fakta innan du yttrar dig. så skärpning ut och leta fakta och återkom. se tex "the union".

Att cb skulle vara en inkörsdrog är ren skitsnackspropaganda som staten har lurat i er sen ni var små. "men vadå varje knarkare säger ju att dem började med majja" ah jo säkert om du frågar dom "vilken var den första illegala drogen du började med" så är det säkert cb. Men om du försöker inbilla mig att dom inte hade provat alkohol eller cagaretter innan cb så är du fan rubbad i huvvet. iså fall är ju Mjölk en inkörsport för jag drack det innan alcohol sen tog jag tobak sen cb sen X osv.

Nej sanningen bakom den statistiken är snarare att Iom att det är kriminellt så är det just krimminella man får vända sig till för att få skiten. och varför skulle dom vilja sälja billigt grönt till dig om dom kan få dig att använda dyrt kokain. ? det är som att icahandlaren hellre vill att du ska köpa den billiga kycklingen framför den dyra nötbiffen.

Förbud skapar problem för alla. legalisering reglering och beskattning skulle vara fan så bättre och för att få folk att inte använda det genom utbildning och information. som man gör med tobak.

jenny sa...

Hampa är grymt bra! Men inte I kroppen.. Jag tror inte att världen blir en finare plats att leva på så länge människor envisas med att inta droger, om det så handlar om alkohol eller annat.. Jag tror inte att några droger kan hjälpa någon att SE KLART, och jag tror att lite klarsynthet är precis vad vi behöver. Vi lever i en illusion, hela detta samhälle är en illusion och vi har glömt bort det viktigaste: Kärlek och medkänsla, men jag tror inte att droger är vägen ut ur illusionen. Droger är en del av den.